• Cosmetics Bio

Апаратният маникюр печели все повече сърца както на майсторите, така и на клиентите

Авторска статия от Евгения Александровна


Въпреки това, много клиенти се сблъскаха с лошо качество или неправилно изпълнение и започнаха да се страхуват от електрическата пила и накрайниците!

Защо боли?

1. Неправилните накрайници. Често майсторите не знаят какви накрайници да използват и за каква кутикула. Накрайниците имат своят грид и всеки накрайник има своята едрина. Разбира се за тънките кожички използваме по фини накрайници. Например, много често срещана грешка е да се работи с червена топка на ниска скорост. Получава се не изчистване, а триене! Въпреки че в повечето случаи дори търкането не се проявява, обикновено с червената топка не се случва нищо! С изключение на болката! Боли, защото маникюристът натиска върху топката, опитвайки се да закачи кутикулата, но не може (топката няма достатъчно абразив) ... така че използвайте правилните накрайниците!

2. Скорост! Много начинаещи се опитват да отлепят кутикулата на 5 хиляди оборота и се случва същото, както с червената топка! Работете със средна скорост! 3. Натискане! Най-ужасната грешка са острите, резки и дълги движения! Под които маникюристът не контролира работата на накрайника! По този начин е много лесно да се режат джобчета с пламък или капка, и това, разбира се, боли !!! Призовавам майсторите да не бързат, а да работят гладко и внимателно! Ще спечелите повече клиентите, ако не ги наранявате и не им навреждате.


Надявам се, че моите знания и наблюдения са били полезни за вас. Пожелавам на всички хубав ден и прекрасен маникюр!


322 преглеждания

Cosmetics Bio LTD  Варна, България

cosmetics-bio@mail.ru

Produced by Cosmetics Bio LTD