• Cosmetics Bio

База под гел лака – тайната на идеалния маникюр

Актуализирано: 2 Май 2019

Авторска статия от Евгения Александровна


Добрата база при работа с гел лак не само защитава ноктите, но и не позволява на красивия дизайн да се повреди. Все повече майстори отбелязват, че качеството на гел лака е много по-малко важно, отколкото това на използваните за него база и топ. Именно те са причината за издръжливостта на маникюра, а не самият гел лак, който просто е запечатан между тях, което ни довежда до извода, че е по-добре да инвестирате в по-качествени и добри база и топ, отколкото да влагате много средства в скъпи гел лакове с преувеличени качества, които се предлагат на пазара.

Как работи една добра база под гел лака? Добрата база засилва връзката между гел лака и повърхността на нокътя, като заедно с това перфектно заличава неравенствата му. Дори при хлътнала повърхност или други дефекти, след поставянето на база, цветът ще бъде напълно равен. Някои бази дори са създадени така, че да укрепват ноктите.

Как да нанасяте основата? При изграждане с гел – препоръчва се базата да се нанесе много тънко, като се започне от средата на нокътя и се втрие добре по цялата му дължина с четката на самата база или най-добре с друга твърда четка. При работа с гел лак – ако клиента има правилно структурирана нокътна плочка, то базата се разнася в един слой по цялата дължина на нокътя. При хора с деформирани нокътни плочки /неравни, хлътнали или др./ се препоръчва да втриете един тънък слой от базата, след което с нейна помощ да създадете апекс. Това е възможно само, ако базата Ви е много гъста и може да бъде използвана по този начин. Така ноктите ще изглеждат по-естествени, а базата може да се задържи без никакви проблеми повече от 3 седмици.

Не е необходимо да отстранявате лепкавия слой на базата.

По правило, всички предпочитат да използват материали – база, гел лак и топ, които принадлежат на една и съща марка. Истината е, обаче, че ако продуктите са съвместими помежду си, то може да създадете комбинацията от продукти, която работи най-добре за вас, дори и те да са на различни производители.


Как да изберем добра база? Списъкът на фирмите производители е дълъг и няма нужда от популялизиране. Всички те предлагат различно качество и имат свои характеристики, които може да научите в Интернет. Преди да изберете вашата база, Ви препоръчваме да се информирате за нейните характеристики. Ако ноктите са проблемни и имат различни дефекти, то най-удачния вариант е изборът на каучукова база. Тези бази много ефективно прикриват дефектите на ноктите.


Основни предимства на каучуковите от традиционните бази:

• По време на по-дълго носене, каучуковата база не се напуква, което не може да се гарантира за останалите.

• Поради гъстата си консистенция, каучуковата база е много по-лесна за работа от обикновените полутечни основи. Тя практически не се разтича.

• Достатъчно плътно прилепване на цялото покритие.

• Каучуковата основа може да се нанесе както на много плътен, така и на тънък слой. Каучуковите бази укрепват крехките и чупливи нокти.

• Този тип бази придават допълнителна еластичност на общото покритие, което не може да се каже за другите базови покрития.

• Отлично фиксиране на получения резултат се постига чрез използването на основа от специален каучук.

• С такава база имате възможност да изградите нокти до 2мм или да коригирате естествения нокът, ако има счупени ъгълчета, без да се налага да използвате гел за целта.

Продължителността на носене на такава качествена основа е до 20 дни, без риск от неприятно напукване, докато при обикновените бази този срок е много по-кратък. Подобно на всяко друго основно покритие, каучуковата база се нанася само след задължителните процедури по обработка и обезмасляване на нокътната плочка. По този начин базата е много по-плътна и твърда върху ноктите, осигурява им необходимата грижа, което й дава много предимства пред другите традиционни основи. При тънки и чупливи нокти може да укрепите допълнително като нанесете базата в два слоя.


Рядка база, Средна гъстота, Гъста,

за нормални нокти средне укрепване за тънки и

за нормални нокти меки нокти


Надявам се, че моите знания и наблюдения са били полезни за вас. Пожелавам на всички хубав ден и прекрасен маникюр!

2747 преглеждания

Cosmetics Bio LTD  Варна, България

cosmetics-bio@mail.ru

Produced by Cosmetics Bio LTD