• Cosmetics Bio

Гел върху естествен нокът. Укрепване с гел.

Актуализирано: 2 Май 2019

Авторска статия от Евгения Александровна

Много често в салона може да се срещнете такава процедура като гел + гел лак. Или самият майстор предлага да нанесе гел за укрепване на нокътя. Особено, ако клиентът има меки и гъвкави нокти. Но това е голяма грешка. Питате защо? Толкова години работим така и нямаше проблеми. Всичко е много елементарно и логично. Обяснявам защо. Всички знаем, че нокти се огъват, дори най-твърдите. А гелът трябва да е твърд. Ако не е твърд, тогава това не е качествен гел. След полимеризацията, той трябва да изглежда като пластмаса. И сега си представете, че сте поставили парче пластмаса на по-гъвкава повърхност. Какво ще имаме? Една по-мека повърхност постоянно ще създава напрежение.


Така е и с нашите нокти. Когато нанасяме гела, създаваме натиск между естествения нокът и гела. С всеки удар, дори и най-минимален, с всеки допир нокътя до нещо, нашия нокът поне малко, но все пак иска да се огъва. Всичко това води до факта, че в крайна сметка ще имаме отделяне на гела от естествен ноктът. Първо имаме малко отслояване, което не се забелязва с невъоражено око. Но за микробите това е достатъчно, за да проникнат в празното пространство и там да се останат. И когато стигнат до там, те започват да се размножават. И всичко това причинява риска от разпространение на инфекции и още повече отслояване. Но просто се отлепи ноктите, не е голям проблем, в сравнение с факта, че по този начин можем да заразм нашите нокти и нашите клиенти с всички възможни инфекции и гъбички. И това не е много приятно. Да, ако използвате висококачествени материали, този процес се извършва по-бавно, отколкото при материали с лошо качество. Но все пак това се случва.


Но има изход. Точно за това преди няколко години, производителите произвеждаха каучукова база. Каучукьт е природен продукт който се извлича от кората на дьрво и е едновременно хипоалергенен и здрав и гъвкав и е уникален като укрепващ материал. Каучукови базите са произведени така, че да са по-гъвкави от колкото гелът, но в същото време много издържлив. При използване на такава основа, дори и при удар и при огъване нашите ноктите ще останат твърди, но няма да имаме никакво напрежение между изкуственото покритие и естественният нокът. Ако клиентът има прекалено меки и тънки нокти, можем да нанесем базата в 2 слоя. По този начин ние ще оформим апекс на ноктите, което ще даде по-естествен външен вид и правилно архитектурно оформени нокът и допьлнителна здравина и укрепване. Аз лично използвам този метод, независимо от вида на ноктите.

За по-добър и по-дълъг маникюр, ви съветвам да използвате базата и след декорацията или гел лакът. Когато цветът е нанесен и приключите с декорацията или използвахте стикерите, покрийте пак с един тънък слой база. Това ще укрепи цвета или декорацията и допьлнително ще укрепи мекият нокът. Накрая завършете всичко като покриете с топ. С така покрита декорация с база и накрая с топ , ще си гарантирате поне двойно по дьлъг красив и неокьртен маникюр понеже дори да надраскате топьт по някакьв начин или го повредите както често се случва в свободният край - то вие пак ще имате здрава декорация и неокъртени крайчета понеже базата ще служи като втори допьлнителен защитен и едновременно укрепващ слой. Също така препоръчвам всеки, който изгражда, с всяка втора поддръжка да се махне всичко. Т.е., сте изтрадили нокътя, след 3-4 седмици сте направили корекция. И на следващото посещение до майстора, изпилваме ноктите и изграждаме на ново. Скъсявате естествен нокът до 1 мм (до дължината, която майстор би могъл да постави формата). И изпилявате 2/3 от гела. Ако работите с прозрачни или прозрачно розови гелове, това е достатъчно, за да видите какво е състоянието на нашия естествен нокът. Няма ли разслояване и промяна в цвета на нокътя. Ако с камуфлаж, внимателно изпилвате до на нашия естествен нокът, а по точно до базата. В никакъв случай не премахвате всичко, има голям риск да се припили самия естествен нокът. Смяна на изграждане е такава честа, защото не е хубаво да стои гела върху естествения нокът. Нашият нокът в продължение на 2 месеца става доста дълъг и след дълъг период с изградени нокти ще имаме същия проблем - самият нокът започва да се отлепва от гела. Особено това е задължителна процедура, ако на клиента ноктите расат на долу. Що се отнася до продукти като гел в буркан или гел за естествени нокти. Производителите анализират и наблюдават как майсторите работят и какво използват. Затова и излизат постоянно нови продукти. Всъщност такива гелове не съществуват. Просто поставили стикер върху шишето с база, че е гел и те я рекламират. Всеки умен майстор, който знае как да работи и свойствата на всеки продукт, никога няма да се навие от рекламни трикове.


И най-важното. Помнете клиентите и майсторите. Че всеки материал има своя живот. Обърнете внимание, че е необходимо да правите корекция на всеки 3 седмици. Ако искаме да имаме красив маникюр, здрави нокти, не бъдете мързеливи и не чакайте всичко да се счупи или да се напуква. Поддържайте маникюра си.

Надявам се, че моите знания и наблюдения са били полезни за вас. Пожелавам на всички хубав ден и прекрасен маникюр!

1626 преглеждания

Cosmetics Bio LTD  Варна, България

cosmetics-bio@mail.ru

Produced by Cosmetics Bio LTD