• Cosmetics Bio

Защо получават се раните по време на работа с апаратен маникюр

Авторска статия от Евгения Александровна


Днес искам да обсъдя с вас една много важна тема – защо получават се раните по време на работа с апаратен маникюр! В моята практика по време на обучението постоянно се сблъсквам с факта, че неопитни майстори започват да работят не правилно с накрайниците, и не разбират как „завиват и бутат”.

Заради това недоразумение те правят много сериозна грешка - те се опитват да изчистят птеригий с крайчето от накрайник, но не и с движението „почистване“, а с движение, „ровене“!!! И това е глобална разлика!

При първоначално правилно позициониране на накрайник (когато накрайник и пръстът гледат надолу в една посока), пръстът се завърта автоматично! Това означава, че няма да припилите ноктътната плочка, няма да на и нараните кожата и налягането на накрайник в този случай е минимално!

Това е много лесно! Най-важното е да разберете!

И за това:

  • Седнете удобно.

  • Вземете ръката на модела на около 10 см от масата (ръката на модела НЕ ТРЯБВА да лежи на масата, а вие се огъвате под нея), на 10 см над масата!

  • Ако се чувствате неудобно, използвайте стойка под ръката, настолен прахоуловител.

  • Ръцете на майстора не трябва да стоят на лакът на масата (често виждам и това), не трябва да виси и т.н. На майстор трябва да бъде колкото се може по-удобено и устойчево!

  • Магическа дума „устойчево“ !!!! опора на майстора винаги е на кутре и на възглавничката на пръста на клиента! Ако сте неудобни, тогава не седите правилно! Проверете себе си - попитайте вашия клиент - чувства ли тя кутрето ви, ако не, тогава натискатне не на кутрето, а на накрайник, а това е неминуемо припиляване на ноктътната плочка!

Бъдете внимателни и успешни в работата си!

2224 преглеждания

Cosmetics Bio LTD  Варна, България

cosmetics-bio@mail.ru

Produced by Cosmetics Bio LTD