• Cosmetics Bio

Защо усещаме болка след нанасяне или премахване на гел лак?

Авторска статия от Евгения Александровна

Болезнената реакция на нокътната плочка след покриване или отстраняване на гел лак е доста често явление. Ноктите могат да бъдат възпалени заради едно или друго заболяване, а също и заради гъбичките. В този случай винаги трябва да се консултирате със специалист и да изключите всякакво покритие на ноктите. Ноктътната плочка или пръсти могат да получат болезнен дискомфорт поради алергична реакция към покривни препарати.

Що се отнася до болката, в следствие на нанасянето или отстраняването на гел лак, най-често срещаните причини са:

• При поява на неприятно усещане след прилагане на лака за гел, най-вероятно говорим за алергична реакция към праймера или базата за гел лак (при подобни реакции, но само към цветното покритие, причината може да е еднофазната система на нанасяне на лак, т.е. без база под гел лака);

• Ако се усеща болка в пръстите след премахване на гел лака, тогава е необходимо да се смени начинът на снемане на изкуствения материал;

• В допълнение, болка в ноктите може да се усети, ако са повредени от електрична пила или груба пила. Не забравяйте, че повърхността на ноктите трябва да се буферира с мека пила и само леко, за да премахнете горния блясък. Помнете, че-най важното е правилно да отстраните материала от ноктите, за да не ги наранявате!

• Ако болката или по-точно паренето възниква по време на изпичане с лампа – това е друг проблем. Подобна реакция е характерна за каучуковите бази и мощните лампи.

• Негативната реакция на полимеризационния процес може също да бъде причинена от прекалено дебел слой от нанесен гел или база. Разпределението на топлината в лампата в този случай се засилва и поради това естествените нокти (особено тънките и отслабени) чувствително парят;

• В зависимост от структурата на ноктите реакция като болка и парене може да бъде причинена и от цвета на базата или гела. Често клиентите отбелязват, че когато използвате камуфлажни бази и гелове, ноктите парят по-малко. Тъй като пигментите в тези продукти забавят проникването на UV светлина и полимеризират по-слабо.


Основната препоръка за предотвратяване на горе споменатите болезнени реакции при нанасяне или премахване на гелове и гелни лакове, е да се използват изключително (само и единствено) оригинални продукти от професионални марки и да не се купуват продуктите в съмнителни магазини.


Надявам се, че моите знания и наблюдения са били полезни за вас. Пожелавам на всички хубав ден и прекрасен маникюр!

1112 преглеждания

Cosmetics Bio LTD  Варна, България

cosmetics-bio@mail.ru

Produced by Cosmetics Bio LTD