• Cosmetics Bio

Как да изберем четка за дизайн на маникюра.

Авторска статия от Евгения Александровна


Трудността при избора на четка за дизайн е да разберете от кои четки имате нужда и каква е тяхната цел. Изискванията за тяхното качество не са толкова строги, колкото за моделиращите четки. Необходимо е четката да запазва формата си, да не набъбва, да не се разперва и да не става като метла. Ще е необходимо да изпробвате различни четки, преди да решите кои са подходящи за вас, и е добре че повечето от тях не са прекалено скъпи.

Четките за дизайн се различават по предназначението, по формата, размера и материала.


Материали. В производството на четки се използва различни видове на косъм: синтетични косми, синтетични с естествен косъм, естествени косми. Най-висококачествените четки са от естесвен косъм, но те не винаги са най-добрият избор. Те, например, се разпадат от ацетон или от почистващи препарати и разтворители. При работа с гелови бои, четката от естествен косъм попива повече боя и понякога това е неудобно за рисуване. При работа с акрилни бои, обаче, е по-удобно да се използват четки от естестен косъм, защото останалите залепват и не разнасят добре боята. Всичко зависи индивидуалното усещане, но за предпочитане да имате както синтетични, така и четки с естествени косми.


Форма и размер. Четките за дизайн могат да имат различни форми и размери. Изборът зависи от задачата пред вас.


Къси тънки четки (детайлна). Маркировката им се обозначава с номера от 5/0-000 до 2. Използват се за изчертаване на най-малките елементи от дизайна. Може да бъде деликатна дантела, украшение, цветни орнаменти и много други елементи, които можете за измислите.


Линеарна четка - четка с дълъги и тънъки косъмчета. Най-удължените такива се използват за дълги и тънки прави линии, а по-късите - за гладки извити линии в дизайна на нокти.

За китайската техника – плоски, прави и скосени четки с различна ширина. Такива четки с различни размери често се предлагат в комплекти. От какъв косъм да изберете четката, отново зависи с какво ще работите - с акрилни или с гелови бои.


Ветрилна четка, разбираемо от името. Тя е предназначена за дизайн на омбре, цветни преходи, както и малки фини елементи (брокати, акрилна пудра, декоративен пясък).Четка за омбре, градиент. Подходящ за градиент дизайн – вертикален и хоризонтален, създава гладки цветови преходи, много е удобна. Има две дължини на косъмчетата, като в края те са много по-рядко разположени, за да разнасят само част от боята, като по този начин преливат двата цвята.


94 преглеждания

Cosmetics Bio LTD  Варна, България

cosmetics-bio@mail.ru

Produced by Cosmetics Bio LTD