• Cosmetics Bio

Конкуренция

Актуализирано: 2 Май 2019

Авторска статия от Евгения Александровна


Някои хора мислят, че основата на конкуренцията е само цена. Мислят си: ще направя цената по-ниска от тази на Марийка и клиентите и ще бягат при мен.

Когато идвате в магазина, питате ли за най-евтините обувки? Със сигурност вие избирате обувки според това: колко са удобни, красиви, елегантни, качествени, маркови и т.н. Накрая сравнявате всички характеристики и питайте за цената.

Разбира се, има хора които не се интересуват от качеството, тях интересува само да имат маникюр. Наистина ли сте ориентирани към тези клиенти? Към тези, които не се интересуват колко много любов и нежност вложихте във вашите камъчета? Към тези за които е най-важното да бъде възможно най-евтино?

Бягайте от тях, както от дявола от тамян! Това са неплатежоспособни клиенти които никога няма да оценят вашият труд, и винаги ще бягат към салонът с поредната промоция и няма шанс да станат постояни!

И нека да погледнем от друга страна: отидете на страницата на фризьора, и там е перфектното боядисване на коса, красиви прически и др.

И на Вашият въпрос "колко?", отговарят цена 15 лв за прическа и цвят . Ще отидете ли? Аз няма да отида!

Защо? Това е толкова евтино, и всички искат по сметка, но животът има едно просто правило: няма евтино и качествено едновремено. Ние сме на подсъзнателно ниво търсейки къде е уловката.

Изградете своите критерии и оценете своят труд и не обръщайте внимание на тези които работят на ниски цени и правят постояни промоции, защото това е най-краткия път към фалит или просто мизерия.

Всеки влак си има пътник. Така и всеки майстор има ,,своите,, клиенти. Важно е да намерите нещо специално в себе си! Някой има атмосфера в салона си като у дома, някой предлага услуги като в най-добрия салон на града, някой е много бърз, някой уникално рисуе. Всеки от вас е уникален! Повярвайте и намерете своята уникалност! И се съсредоточи върху това. Разберете че можете да привлечете своите клиенти и без да сваляте безкрайно цените, а просто като обръщате внимание на клиентите, предоставят им качествени услуги на приемливи цени.

И не е необходимо да гледаме цените и не е необходимо да броим парите на другите хора! Клиентът ще реши дали има пари или не!

Обичайте себе си, оценявайте работата си и никога не се страхувайте от конкуренцията, защото тя не съществува!19 преглеждания

Cosmetics Bio LTD  Варна, България

cosmetics-bio@mail.ru

Produced by Cosmetics Bio LTD