• Cosmetics Bio

Пукнатини

Актуализирано: 2 Май 2019

Авторска статия от Евгения Александровна

  1. Продължително време на носене на материал или не професионално премахване. Когато материалът се носи дълго време, се измества апекса, появява се празно място до кожичките и цялото тегло на изкуственият материал се измества към края на нокътя! Затова зоната на стрес отслабва и получаваме отлепване и пукнатини. В заключение – обаждате се на клиента за корекция своевременно! Трябва да му обясним последствията от дълготрайно износване на материала.

  2. Неспазване на правилната архитектура - едно от важните правила при покриване на ноктите! Ако не знаете каква трябва да бъде правилната архитектура на нокътя (апекс), задължително трябва да минете обучение! В противен случай клиентите ви винаги ще ходят със чупени нокти.

  3. Препилване на страниците на нокътя. Тази тема многократно беше повдигана от много майстори! Престанете да пилите в точките на растеж на ноктите! С това няма да постигнете красиви нокти, а само ще навредите на клиента и ще загубите дълготрайността на ноктите! Не е възможно да направите красив остър нокът от къс естествен нокът, а от трапец - балерина. Естествените нокти ограничават вариантите за красив нокът ако трябва да го постигнете само с пиление. Ако клиента иска остри дълги нокти, ако ноктите са широки, а искат стеснени, ако ноктите растат на горе, не е възможно да направите балерина. При такива и подобни случаи ИЗГРАЖДАМЕ!!!! Да, да. И само изграждаме. За да имаме КРАСИВИ и здрави нокти.

  4. Работата с електрическата пила в страниците и в ъглите на нокътя! При апаратен / комбиниран маникюр не можете да пилите нокътната плочка като работите в страниците. Не само припилвате и отслабвате нокътното легло, но и подлагате ноктите си на онахолиза.

  5. Отстраняване на материал с ел. пила! Друг важен момент, в който много майстори правят грешки! Не премахваме материала на цяло от нокътя, а премахваме до базата, като по този начин запазваме естественият нокът!

  6. Един от важните моменти, на които малко хора обръщат внимание - нанасяне на база. Когато покривате с база, отстъпвате на 2 мм от кожичките, а със цвят минават точно до кожичките. И какво се получава? Става така че в края на нокътя остава цвят без база, а цветът неможе да се държи сам върху естественият нокът, и съответно в тези места ще има отлепване, падане на материал и пукнатини. Това са само някои от основните правила, които трябва да знаете за качествен маникюр.70 преглеждания

Cosmetics Bio LTD  Варна, България

cosmetics-bio@mail.ru

Produced by Cosmetics Bio LTD